Ha létezik földi Mennyország, mondhatom, én ott érzem magam. Szuper helyen, szuper gazdikkal tengetem mindennapjaimat.

2012. június 1-én születtem Kerecsenden. Életemben először 2012. augusztus 3-án találkoztam a gazdimmal. Mondhatom szerelem volt első látásra, amikor a kezébe vett, az maga volt a Mennyország. Meg is tettem minden tőlem telhetőt, hogy jól össze tudjam puszilni az arcát! Tetszett neki! Végül 2012. augusztus 28-án költöztem el Kerecsendről Alsótoldra az új gazdimhoz.

Igazán jó kölyökkorom volt, sok-sok mókával, játékkal és természetesen tanulással is. Képzeljétek! Még kutyaoviba is jártam, majd amikor elértem a megfelelő kort, iskolába kerültem. Rendszeresen jártam ám oda is, minden héten! Nem mondom, bírtam a sulit is, de rájöttem, hogy az igazán jó móka az agility edzés! Ez az én világom! Rengeteg haverom van, akikkel hatalmasat szoktunk hancúrozni az edzések előtt és után. Azért a tanulás sem maradt ki az életemből, de amióta agility edzésekre járok, azóta magántanuló lettem. A gazdi igazán jó tanár, rengeteg új trükköt tanít nekem, így a napi séta és játék mellett az agyam is le van fárasztva.

Néhány dolgot mindenféle tanulás nélkül, egyszerűen ösztönösen csinálok. Ezek közé tartozik például az is, hogy a mindennapos séták alkalmával a fülem botját sem mozdítom, amikor a kerítések mellett elhaladva ugatnak a többiek. Egyszerűen nem figyelek rájuk. Gazdi ennek különösen örül, mert a Csodálatos Kutyadoki, Ceasar Milan szerint ez kifejezetten jó dolog.

De az élet nemcsak móka és kacagás. Komoly munkám is akad néha. Rendszeresen járunk ugyanis kiállításokra. Ha kíváncsi vagy az eredményeimre nézz szét a honlapon! De azt megsúgom, hogy Hungária Junior Champion vagyok és Hungária Champion is. Ráadásul kétszer én lettem a fajtám legjobbja is, így van egy BOB címem, de a legjobb, hogy a fajtacsoport kategóriában egyszer második lettem, ezzel kaptam egy BOG II. kupát is! Képzeljétek, megcsináltuk a tenyész-szemlét is, ahol tenyésztésre javasolt besorolást kaptam.

Az egészségem is rendben van. Sok örökletes betegségre nem vagyok hajlamos, mert a szüleimtől nem örökölhettem, a csípőm és könyököm pedig egy igen kedves és elismert dokinéni szerint tökéletes.